Rajzpályázat Távhőszolgáltatás Napja 2019

Az összes mezőt kötelező kitölteni

Az üzenet küldése folyamatban van, kérem várjon...

A küldés sikerrel járt!

 • 2019. május 8.

 • Pályázati eredmény

   

  Egy szupertávhős kalandjai – egy tiszta levegőjű, zöld város hősei

  RAJZPÁLYÁZAT a Távhőszolgáltatás Napja alkalmából

   
  Nagy örömmel tesszük közzé a Távhőszolgáltatás Napja alkalmából meghirdetett rajzpályázat eredménylistáját. 
   
  A beérkezett 331 pályamunkából a három tagú szakmai zsűri a rajzok véleményezése során 103 pályaművet választott ki bemutatásra, amelyek jutalma elismerő oklevél vagy különdíj vagy I-III. helyezés. 
  A kiemelt pályaművek között, az egyéni munkák mellett, 3 páros és 4 db csoportos munka is helyet kapott, melyeket így összesen 146 tanuló készített.
   

  A díjátadó eredményhirdetés helyszíne: Hegyvidéki Kulturális Szalon

  Címe: 1124 Budapest, Törpe utca 2.

  Időpontja: 2019. május 20., hétfő 16 óra

   
   
   
  Az alábbi két linkről megnyíló táblázatok tartalmazzák a díjazott és a bemutatásra kiválasztott munkákat is.

  EREDMÉNY összesítők: 1. korcsoport2. korcsoport

   A kiválasztott pályamunkák megtekinthetők itt

   

  ___________________________________________________________________________________________________________________________
   
  A FŐTÁV Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. által meghirdetett és támogatott rajzpályázata művészeti iskolák tanulói és budapesti általános és középiskolás tanulók számára a Budai Rajziskola szervezésében.
   
  JELENTKEZÉS: Pályázati adatlap pdf
  PÁLYÁZATI KIÍRÁS letölthető innen
   

  AZ ÉN SZUPERTÁVHŐSÖM! Egy tiszta levegőjű, zöld város hősei

  A RAJZPÁLYÁZAT TÉMÁJA
  Szerinted milyen hétköznapi vagy képzelt hősök tevékenykednek egy tiszta levegőjű városért?
   
  Gondoltad volna, hogy a városi levegő szennyezettségét nem csak az autók, hanem az elavult fűtési rendszerek is okozzák? Ezért is fontos mindannyiunk számára, hogy a korszerű távfűtés az egészséges élet részeként minél inkább elterjedjen a fővárosban és más nagyvárosokban is. A jobb fűtési lehetőségek megteremtését, a tiszta levegőjű város kiépítését valóságos hősök segítik. Ők a mi Távhőseink…
  Milyen kalandjai, feladatai lehetnek egy Távhősnek? Emberformát öltene? És ha manó, tündér, hő-fúvó sárkány volna, vagy épp valamilyen belevaló állatfigurát társítanál hozzá? Hogyan, mikor jelenik meg a város forgatagában ez az alak? Van-e egyenruhája? Vannak-e eszközei, segítői? Milyen az ő világa? Formáld színes képpé a tiszta levegőjű, zöld városról és a Távhős kalandjairól, feladatairól való elképzeléseidet, és küldd el nekünk!
   
  Segítség a feladat elkezdéséhez:
  A légszennyezés jelentős részét a káros anyagokat kibocsátó korszerűtlen fűtés is okozza.
  A fővárost egyre inkább behálózó csővezetékek kiépítésével a lakásokba, középületekbe környezetbarát formában, biztonságosan juthat el a meleg.
  A távfűtés hőközpontjai földgázzal, hulladék elégetésével vagy napenergia felhasználásával működnek és kevesebb szennyező anyagot bocsátanak ki, mint más fűtési rendszerek. Környezetbarát módon a gyárakban melléktermékként keletkező hőt hasznosítják fűtésre.
  További információkat a FŐTÁV ZRT. honlapján (http://www.fotav.hu/tajekoztatas/zold-fotav/) és Facebook oldalán lehet találni.
   
  A téma könnyebb feldolgozáshoz összeállítottunk néhány segítő kérdést:
  → Milyen figura illene a távhőszolgáltatás által képviselt értékekhez?
  → Milyennek képzeled el Távhősöd hétköznapjait, munkáját? Rejtőzködik vagy épp a tiszta levegő lebegő bajnoka?
  → Hétköznapi emberi figura vagy szuper energiával bíró lény?
  → Nyáron a hűs, tiszta levegő vagy télen a meleg a lételeme? Vagy mindkettő?
  → Hogyan utazik a hő a vezetékekben és hogyan a Hős?
  → Hogyan látja madártávlatból vagy a földről, az utcák forgatagában a város egészséges városi környezetet?
  → Egy életteli zöld városban hogyan védik a környezetüket a hősies városlakók és a Távhős?
  → Nyomozd ki, hogy milyen ismert, nagy épületek melegét adja a távfűtés, melyik izgalmas épületben képzeled el a Távhősödet?  
  → Szerinted hogyan segíti a Távhős az embereket, az állatokat és esetleg a növényeket?
  → Milyen lehet az általad elképzelt ideális főváros egy elsuhanó Távhős szemével, vagy a házak között járva, bekukkantva a kényelmes, meleg otthonokba?
   
  A FELADAT
  Készíts képzeletbeli színes képet, melyben TÁVHŐSöd megjelenik a városi környezetében vagy valamelyik tevékenysége közben – épít, szerel, irányít, levegőt tisztít – vagy kalandozva figyeli-felügyeli a munkálatokat szerte a városban. Hősödet lehetőleg ne önmagában, hanem városi környezetével, esetleg segítőivel együtt ábrázold.
   
  A kép(ek) iskolai és otthoni munkák is lehetnek.
  Lehetőleg, ne egy ismert szuperhőst válassz! Legyen a Távhős csak a te városodhoz, például a tiszta levegőjű Budapesthez köthető!
   
  A technikát szabadon választhatod, dolgozhatsz példáulszínes ceruzával, zsírkrétával, festékkel vagy készíthetsz kollázst, montázst a kedved szerint.
  A beérkezett és kiválogatott munkák együtt kerülnek kiállításra, ezért használj bátran élénk, kifejező színeket!
   
  FORMAI KÖVETELMÉNYEK
  A pályamunka egyetlen formai követelménye a kiállíthatóság érdekében: 30 x 30 cm-es négyzetlap, illetve karton (vagy egy A3-as lapból könnyen kivágható 29,7 x 29,7 cm-es lap). Kérjük a pályamunka hátoldalára ráírni a rajz készítőjének nevét, korcsoportját és mellékelni a kitöltött, aláírt pályázati adatlapot!
  (Az adatkezelésre vonatkozó szabályozás – GDPR – kötelezettségei miatt a pályamunkát csak kitöltött, aláírt adatlappal áll módunkban elfogadni.)
   
  KORCSOPORTOK
  A beküldött képeket két korcsoportban értékeljük.
  I. korcsoport 6-10 éves korig
  II. korcsoport 11-16 éves korig
   
  A DÍJAK
  Minden kiállításra kiválasztott pályázó dicsérő oklevelet kap, a kiemelkedő pályázati munkákat értékes jutalmakkal díjazzuk!
  Az I. korcsoportban (6-10 év): Lego City építő játékok, ötnapos nyári rajztábor Budapesten, rajzeszközök, különféle tárgy- és könyvjutalmak;
  II. korcsoportban (11-16 év): Samsung, Lenovo táblagépek, fejhallgatók vagy más elektronikus eszközök, ötnapos nyári művészeti kurzus Budapesten, rajzeszközök, kalligráfia készlet, különféle tárgy- és könyvjutalmak.
  A legtöbb színvonalas munkát beküldő felkészítő tanárokat is jutalmazzuk.
   
  HATÁRIDŐ
  A pályázat postára adásának vagy személyes leadásának határideje: 2019. április 15. (hétfő) 18 óra
  A pályázati anyagot postai úton vagy személyesen a következő címre lehet eljuttatni:
  Budai Rajziskola, 1123 Budapest, Alkotás utca 45.
  A borítékra kérjük ráírni: „Távhőszolgáltatás Napja FŐTÁV Rajzpályázat 2019
  A rajzpályázat lebonyolításáról, a pályamunkák kiállításáról és a díjátadás szervezéséről a Budai Rajziskola (továbbiakban: Szervező) gondoskodik.
  Pályázati információ: Szombathelyi Réka (+36 1 355-0341, info@budairajziskola.hu)
   
  A válogatott pályázati anyagot a FŐTÁV Zrt. Távhőszolgáltatás napi rendezvényén állítjuk ki 2019. április folyamán.
  Minden, a kiállításon szereplő, elismerésben, díjazásban részesülő tanuló (egyéni pályázatnál a tanuló szülője, gondviselője, iskolai pályázat esetében a felkészítő tanára is,) e-mail értesítést kap a pályázati eredményről és az eseményről. A kiállításon szereplő munkákat a FŐTÁV Zrt. archiválja, a kiállításra nem kerülő anyagokat május hónapban lehet a Budai Rajziskolában átvenni. A Távhőszolgáltatás Napjának programja elérhető a www.fotav.hu honlapon.
   
  PÁLYÁZATI SZABÁLYZAT
  A pályázaton nevezési díj nincs. A Szervező biztosítja a pályázati munkák, művészeti szempontok szerinti elbírálását. Biztosítja továbbá, hogy a pályázati értékelő feladatok ellátására kizárólag olyan személyeket kér fel, akik nem vesznek részt a pályázók felkészítésében, illetve a pályázókkal rokoni kapcsolatban nem állnak.
  A Szervező fenntartja a jogot, hogy határozzon a pályázati kiírásban szereplő formátumtól eltérő pályázatok bírálására vonatkozóan. A pályázati díjak készpénzre nem válthatók.
  A Szervező kizárja felelősségét a Pályázó téves vagy hiányos adatszolgáltatásából eredő, a kiskorú személy törvényes képviselőjének hozzájárulása nélkül beküldött pályázatából vagy a postai szolgáltatás hibájából bekövetkező hátrányokkal kapcsolatban.
   
  ADATKEZELÉS
  A pályázati részvételhez és a pályázat kezeléséhez szükséges adatszolgáltatás önkéntes. Az adatkezelés jogalapja az önök hozzájárulása. Az adatok megadása nem kötelező, de annak hiányában a Szervező kapcsolatot ebben a formában nem tarthat. A megadott személyes adatokat a pályázat Kiírója és a Szervező, harmadik fél részére nem adja át, és a személyes adatokat kizárólag a Pályázóval történő kommunikációra és a pályázati kiírásban vállalt kötelezettségei teljesítésére használja fel, és őrzi meg az adatkezelés céljának megszűnéséig.
  Az adatkezeléssel, a személyes adatok védelmével, az adatok kezelésében követett gyakorlatról, valamint az érintetti jogok gyakorlásáról szóló információkat az Adatkezelési tájékoztató tartalmazza (http://www.fotav.hu/adatkezelesi-nyilatkozat, www.budairajziskola.hu/dokumentumok).