BRI3. Festészet mesterkurzus

Az összes mezőt kötelező kitölteni

Az üzenet küldése folyamatban van, kérem várjon...

A küldés sikerrel járt!

 • Frissítve: 2024. március 13.

 • BRI3. Festészet mesterkurzus

  2024/2025. tanév 

  Inspirációs műhely festőknek

  A program időtartama: októbertől május végéig (120 óra)
  Helyszíne: Budai Rajziskola, 1123 Budapest, Alkotás utca 45.
   
   
  Élmény, Látás, Jelek
  Saját élmény, saját látás, saját jelek.
  Utak önmagunkhoz.
  Utak az absztrakcióhoz.
  Utak a jelenléthez.
  Hogyan váljunk önmagunk kortársaivá?
  Keressük meg kérdéseinket!
  A mesterkurzus résztvevői személyesen vezetett alkotási folyamatokon keresztül közeledhetnek a kortárs festészet lényegi kérdéseihez. A kitekintést és az ismeretek hiteles, nyitott integrálását az év során 3 kurzusvezető festőművész fogja segíteni.

  A mesterkurzust összefogja és vezeti Lelkes A. Gergely festőművész - meghívott vendégekkel

  A kurzus tervezett kezdő időpontja: 2024. október 1. (kedd)
  A programok 10-14 óráig tartanak / 30 alkalom – 120 óra
  A kurzus díja: 240 000 Ft/év
   
   
  KIKET VÁRUNK?
   
  Várjuk mindazokat, akik rendelkeznek festő szakmai tudás alapjaival (például festő szakmai vizsgával, előzetes tudással), de tudásuk elmélyítésére, portfóliójuk bővítésére vágynak változatos projektek végigvitelével. A BRI3. célja, hogy a biztos rajzi-festészeti alapokat komplex festészeti felvetésekkel, gazdagító feladatokkal és inspiráló kortárs szemlélettel egészítse ki.
   
  Az egy éven át futó program alkalmas a különböző képzőművészeti szakok által elvárt portfolió építésére, bővítésére.
   
  A BRI3. Festő Mesterkurzus heti 1x4 óra csoportos kontaktórában megvalósuló, bevezető előadásokra és gyakorlati feladatokra épülő program, mely októberben kezdődik, és 1 hétköznap délelőtt (tervezetten kedd) 10–14 óra közötti idősávban, összesen 120 órát foglal magában. A csoportmunka lehetőséget ad arra, hogy a résztvevők a képességeiket személyre szabott tanári irányítással, intenzív formában fejlesszék. Az oktatás az Alkotás utcai épületben (ill. szükség esetén online formában) folyik.
  A csoport 8 főtől indul el. A program maximális létszáma: 12 fő.
  A program végén bemutatót szervezünk az elkészült munkák prezentálására, és a résztvevők a program teljesítéséről oklevelet kapnak.
   
   
  A PROGRAM DÍJA
   
  A program a Budai Rajziskola felnőttprogrami keretein belül – saját programmal – önköltséggel, nonprofit jelleggel működik. 
  A program díja: 240.000,- Ft/év, befizetésének határideje: 2024. október, a program kezdete. A képzés díját a SZIMULTÁN Kortárs Művészeti Alapítvány -  K&H Bank Zrt. 10401055-50527077-48651010 számú bankszámlaszámára várjuk (Közlemény: Név – BRI3 festő mesterkurzus). 
   
   
  JELENTKEZÉS
   
  A BRI3. Festészet mesterkurzusra az info@budairajziskola.hu emailcímre visszaküldött jelentkezési lappal lehet jelentkezni, az űrlap letölthető: ITT.
  • A jelentkezés határideje: 2024. szeptember 16.
  • Helyszíne: Budai Rajziskola, 1123 Budapest, Alkotás utca 45.
  • A felvételi bemutatkozás időpontja: 2024. szeptember 17. kedd 16 óra
  • Újonnan jelentkezőktől szakmai portfolió/képanyag bemutatását kérjük, melyet a felvételi beszélgetésre hozzanak magukkal pendrive-on, esetleg eredeti formában, ha szállíthatóak. A nálunk végzett diákok esetében a jelentkezési lap leadása elegendő a jelentkezéshez.

  A jelentkezés feltétele: festészeti ismeretek. A bemutatkozó beszélgetésen a portfolió átbeszélésére kerül sor. A csoport kialakításának szempontjai: a bemutatott portfólió szakmai színvonala, munkák sokrétűsége, festészeti alapok megléte, a részvételi motiváció.

  A program iránt érdeklődőknek mindenkor készséggel állunk rendelkezésére tájékoztatással, tanácsadással e-mailen, telefonon vagy személyesen. Várjuk érdeklődését, jelentkezését az info@budairajziskola.hu e-mail címen, telefonon (1/355-0341 – Dombi Tünde, Gilián Mária).