Felvételi információk

Frissítve: 2024. március 18.

Felvételi információk

A Budaiban az alábbi szakokon tanulhatsz a 2024/2025. tanévben

 

A Képző- és iparművészeti munkatárs képzés szakirányai: 

o   Művészeti grafikus szak nappali | esti | hétvégi felnőttképzés

o   Művészeti és médiafotográfus szak nappali | esti képzés

o   Ötvös szak esti képzés

o   Festő szak esti képzés

 

 

Pótfelvételi jelentkezési határidő: 2024. augusztus 17.

Pótfelvételi jelentkezési határidő: 2024. augusztus 17. A pótfelvételik tervezett időpontja: 2024. augusztus 24. vagy 26. 

A felvételi napját a jelentkezések beérkezése után levélben egyeztetjük.


Az OKJ képzéseket 2020. évtől a szakgimnáziumokban felváltotta az ún. szakmai oktatás, amely az érettségit követően a Budai Rajziskolában nappali és esti felnőttoktatási formában, valamint iskolarendszeren kívüli felnőttképzésként is megvalósítható.

Ha komolyan készülsz a művészeti pályára, jelentkezz mielőbb, hogy biztosan beférj a BRI csapatába! Mindenkor készséggel állunk rendelkezésedre tájékoztatással, tanácsadással, telefonon vagy személyesen is az iskolában.

A FELVÉTELI ALKALMASSÁGI VIZSGA három részből áll: 

  • A felvételi rajz (kb. 3 óra) témája: csendélet, fekete-fehérben vagy szabadon választott rajztechnikával - A/3-as méretben
  • A tervezési feladat (kb. 1 óra) – egyszerű vázlattervek készítése ceruzával, egy adott, mindenki által ismert  témára,  A/4-es lapokon.  (Mindenki a saját rajzeszközeivel dolgozik, de rajztáblát és papírt nem kell hoznia.)
  • Felvételi beszélgetés és az otthoni munkák bemutatása - korábban készült rajzok, bármilyen művészeti tevékenység produktumainak bemutatása, eredeti vagy digitális formában.
(Az előtanulmányok vagy előzetes gyakorlat hiánya nem kizáró ok.)

Helyszín: Budai Rajziskola, 1123 Budapest, Alkotás utca 45.

Kérjük, hogy a felvételire hozd magaddal az érettségi bizonyítványodat (ha már rendelkezésre áll), az önéletrajzodat és 1 db igazolványkép méretű képet.

A felvételi eljárás legfőbb szempontja, hogy egy-egy évfolyamba rátermett és elszántan tanulni vágyó résztvevőket toborozzunk. Az eredményesség mindkét fél számára fontos, ezért elengedhetetlen, hogy komoly munkára készüljön minden jelentkező.

 

 

Figyelem! Szeptemberben még elfogadunk pótjelentkezést az esetleg szabadon maradt férőhelyekre.
Érdeklődj a titkárságon!  Tel: (+36 1) 355-0341