Regisztrált Tehetségpont

2013. november 24.

A Budai Rajziskola 2010. óta regisztrált tehetségpont!

Iskolánk az első pillanattól a tehetségkutatást, tehetségfejlesztést tűzte ki legfőbb céljául. A képző- és iparművészeti pályához kötődően, minden képzési szinten igyekszünk segítséget nyújtani diákjainknak és az érdeklődőknek. Intézményünkben lehetőség szerint támogatunk minden tehetségkutatással és fejlesztéssel kapcsolatos megmozdulást és egyéni törekvést.

2001-től a XII. kerületi diákok számára saját pályázati képzési rendszert alakítottunk ki, amelynek keretében évente 25-30 fő tehetséges gyermek és fiatal művészeti foglalkoztatását kedvezményesen, illetve térítésmentesen vállaljuk.

Az alapfokú művészeti képzésünk 2007-ben kiváló minősítést kapott. Rendszeresen hirdetünk országos rajzversenyeket, reprezentatív kiállításokat szervezünk a gyerekmunkák bemutatására belföldön és külföldön is. Több alkalommal szerveztünk OM/OKM által támogatott tanulmányi és tehetséggondozó versenyeket az általános és középiskolás korú tanulók számára. Rajziskolai munkák szerepelnek számos rajz és vizuális kultúra tankönyvben, szakképzési folyóiratban, tanári kézikönyvben. Szakértő résztvevői vagyunk a művészetoktatás fejlesztési programjainak. Tevékenységünkről 2001-ben és 2005-ben gazdagon illusztrált ismeretterjesztő, kiadványokat jelentettünk meg.

Rajzpályázatok, OKTV-k, tematikus versenyek zsűri-feladatait látjuk el, hazai és nemzetközi konferenciákon kiállítással és oktatásfejlesztési előadásokkal képviseljük a magyar képzőművészeti oktatást. Az elmúlt években a Nemzeti Tehetség Program több pályázati projektjét valósítottuk meg. Intézményünk tehetséggondozásban betöltött szerepét, Lázár Zsuzsa 20 éves tehetségsegítői tevékenységét 2013-ban az EMMI „Bonis Bona – Kiváló Tehetségsegítő” díjjal jutalmazta, ezen kívül hét tanárunk kapott elismerő oklevelet a művészetpedagógiai fejlesztő munkáért.

Ingyenes személyes konzultációkkal is segítjük a hozzánk fordulók művészeti fejlődését, pályaorientációját.

Büszkék vagyunk a tanárainkra, akik elhivatottságot éreznek a tehetségsegítő munka iránt, tisztában vannak munkájuk fontosságával és kreatívan, empátiával, nagy türelemmel, találékonysággal végzik művésztanári feladataikat.

 

Megtisztelőnek érezzük a fiatalok és a felnőttek bizalmát, hogy lehetőséget látnak a Budai Rajziskola Tehetségpont programjaiban és kitartó résztvevői a közös munkának. Nagyra becsüljük a résztvevőket és szüleiket, akik felismerik a művészeti tanulmányok komplex képességfejlesztő és személyiségformáló erejét, hosszútávon megtérülő értékeit.

 

Köszönjük a támogatóink figyelmét és bizalmát, akik magukénak érzik a művészeti oktatás ügyét és tudják, hogy a Budai Rajziskolán keresztül mindezt támogatniuk érdemes.

Köszönjük az együttműködő intézményeknek, hogy segítenek megvalósítani céljainkat.

 

 

 

Formanek Zsuzsanna, Hajdú Zsófia és Lázár Zsuzsa
Iparművészek, az iskola alapítói