Pályázati eredmények

2018. április 23.

 

 

 

 

 

A tiszta város titkai – a távfűtés rejtett hálózata

RAJZPÁLYÁZAT a Távhőszolgáltatás Napja alkalmából

 
Nagy örömmel tesszük közzé a Távhőszolgáltatás Napja alkalmából meghirdetett rajzpályázat eredménylistáját. 
A 243 pályamunkából a Zsűri összesen 98 pályamunkát választott ki bemutatásra, melyek közül 26 fő nyert 1-2-3. helyezést vagy különdíjat. Ez alkalommal 2 csoportos-különdíjat is odaítélt a zsűri. A beküldött kiemelkedő színvonalú pályázati anyagért 6 fő felkészítő tanár részesült elismerésben.
Az alábbi linkről megnyíló táblázat tartalmazza a díjazott diákok és pedagógusok felsorolását mindkét korcsoportban, valamint azon résztvevők listáját is, akik pályamunkája elnyerte a zsűri tetszését.
A díjazottak jutalmazása mellett, minden felsorolt résztvevő oklevelet kap.

EREDMÉNY összesítő

A pályamunkák megtekinthetők itt

A díjátadó eredményhirdetés 2018. április 20-án pénteken, 11 órától került sor a Hegyvidék Galériában.

Díjátadó esemény plakátja megtekinthető itt

___________________________________________________________________________________________________________________________

A FŐTÁV Budapesti Távhőszolgáltató Zrt. által meghirdetett és támogatott rajzpályázat a művészeti iskolák tanulói és a budapesti általános- és középiskolás tanulók számára a Budai Rajziskola szervezésében.

 

A pályázati téma

Ki gondolná, hogy a korszerű távfűtésnek mennyire fontos szerepe van Budapest tiszta levegőjének megőrzésében! A fővárost behálózó csővezetékeken a lakásokba, középületekbe vagy akár az Állatkertbe is, környezetbarát formában, biztonságosan jut el a meleg. A távfűtés hőközpontjai földgázzal, hulladék elégetésével vagy napenergia felhasználásával működnek, melyek kevesebb szennyezőanyagot bocsátanak ki, mint az egyéb fűtési rendszerek.
Formáld színes képpé a korszerű városról vagy a barátságos meleg otthonokról való elképzeléseidet és küldd el nekünk! A beküldött kép – vagy képek – iskolai és otthoni munkák is lehetnek. Képzeld el a főváros háztetőit füstölgő kémények nélkül vagy alkosd újra a várost behálózó vezetékek szövedékét! Gondolj a kellemes meleget adó otthonokra!

A téma többféle megközelítési lehetőséget is kínál. A könnyebb feldolgozáshoz összeállítottunk néhány segítő kérdést, és további ismereteket találsz a FŐTÁV honlapján (http://www.fotav.hu/tajekoztatas/zold-fotav/) és Facebook oldalán.

     → Milyennek képzeled el egy nagyváros működésének titokzatos körforgását?
     → Hogyan valósulhat meg egy életteli városban a környezet védelme a távfűtés rejtett rendszerével?
     → Nyomozd ki, hogy milyen ismert, nagy épületek melegét adja még a távfűtés, és valójában hogyan jut el a hő az                     épületekig?
     → Szerinted, miben segíti a családok kényelmét a szabályozható távfűtés? Mit jelent számodra a kényelmes, meleg                   otthon és a tiszta levegő?
     → Milyen lehet az általad elképzelt ideális főváros akár madártávlatból, akár a házak között járva, vagy milyen egy                     korszerű távfűtéssel rendelkező épület hétköznapi élete?


A feladat

Készíts képzeletbeli képet – illusztrációt, plakátot, akár betűplakátot, szabadon választott technikával! (Színes ceruza, zsírkréta, festék, tempera, akril, pasztell, kollázs, montázs.) A beérkezett és kiállításra kerülő munkákból óriási, színes, gazdag mozaikot állítunk össze, ezért használj bátran erős, kifejező színeket!

A pályamunka egyetlen formai követelménye:
30 x 30 cm-es négyzet alakú lap, illetve karton (vagy egy A3-as lapból könnyen kivágható 29,7 x 29,7 cm-es lap). Kérjük a pályamunka hátoldalára ráírni a rajz készítőjének nevét és mellékelni a kitöltött, aláírt adatlapot!


A határidő

A pályázat beérkezésének határideje: 2018. április 5. (csütörtök) 16 óra.

A pályázati anyagot postai úton vagy személyesen a következő címre lehet eljuttatni: Budai Rajziskola, 1123 Budapest, Alkotás u. 45. A borítékra kérjük ráírni: „Távhőszolgáltatás Napja 2018”.
A rajzpályázat lebonyolításáról, a pályamunkák kiállításáról és a díjátadás szervezéséről a Budai Rajziskola (továbbiakban: Szervező) gondoskodik.
Pályázati információ: Szombathelyi Réka
Telefonszám: +36 1 355-0341
E-mail cím: info@budairajziskola.hu


A díjak

A pályázaton értékes jutalmakat nyerhetsz! A beküldött képeket két korcsoportban értékeljük. A legjobb munkák díjai az 1. korcsoportban (6-10 év) Lego City építő játékok, ötnapos nyári rajztábor Budapesten, különleges rajzeszközök, hőtároló bögrék, hőre változó bögrék; 2. korcsoportban (11-16 év) Samsung és/vagy Lenovo táblagépek, ötnapos nyári művészeti kurzus Budapesten, értékes rajzeszközök, hőtároló bögrék, hőre változó bögrék;
A legtöbb színvonalas munkát beküldő iskolák felkészítő tanárait is jutalmazzuk!

A válogatott pályázati anyagot a FŐTÁV Zrt Távhőszolgáltatás napi rendezvényén, 2018. április 14-én mutatjuk be, és ekkor lesz a díjátadás is. A Távhőszolgáltatás Napjának programja elérhető a www.fotav.hu honlapon. Minden, kiállításon szereplő, elismerésben, díjazásban részesülő tanuló (iskolai pályázat esetében a felkészítő tanár, egyéni pályázatnál a tanuló szülője-gondviselője) e-mail értesítést kap a rendezvényt megelőzően. 

A kiállításon szereplő munkákat a FŐTÁV Zrt. archiválja, a kiállításra nem kerülő anyagokat április 14-ét követően a Budai Rajziskolában lehet átvenni 2018. május 18-áig.

 

Pályázati szabályzat

A pályázaton nevezési díj nincs.
A pályázati részvétel és a pályázat kezeléséhez szükséges adatszolgáltatás önkéntes. A megadott személyes adatokat a Szervező, harmadik fél részére nem adja át és a személyes adatkat kizárólag a nyertes Pályázóval történő kommunikációra és a pályázati kiírásban vállalt kötelezettségei teljesítésére használja fel.
A Szervező biztosítja a pályázati munkák művészeti szempontok szerinti elbírálását. Továbbá biztosítja, hogy a pályázati értékelő feladatok ellátására kizárólag olyan személyeket kér fel, akik nem vesznek részt a pályázók felkészítésében, illetve a pályázókkal rokoni kapcsolatban nem állnak.
Az előírttól eltérő formátumú pályázatok elbírálására a Szervező a jogot fenntartja. A pályázati díjak készpénzre nem válthatók.
A Szervező kizárja felelősségét a Pályázó téves vagy hiányos adatszolgáltatásából eredő, a kiskorú személy törvényes képviselőjének hozzájárulása nélkül beküldött pályázatából vagy a postai szolgáltatás hibájából bekövetkező hátrányokkal kapcsolatban.