SZJA 1%

2021. május 11.

Vizuális Kultúráért Alapítvány

Adószáma: 18228225-1-43

 
 
A rendelkező nyilatkozatot akkor is beküldheti, ha munkáltatója vagy a NAV tölti ki adóbevallását! 

 

  

Tisztelt Támogatóink és Leendő Segítőink! 

 

Az alapítás óta eltelt években a Budai Rajziskolában kivételes tehetségek nőttek fel, és százával tanultak gyerekek, fiatalok, akiknek a rajzolás vagy a művészeti kifejezés valamely formája segített teljesebbé tenni az életüket. Az alkotás élménye, a koncentrált figyelem gyakorlása mindenki számára elengedhetetlenül fontos, személyiségfejlődésre kiható folyamat. A rajzolás és a kreatív munka elvont gondolkodásra, folyamatos döntésekre ösztönöz, javítja stílus- és arányérzékünket. A vizuális kultúra egész életminőségünk meghatározó eleme, amely befolyásolja környezetünk alakítását és mentális közérzetünket egyaránt.

A Vizuális Kultúráért Alapítvány a Budai Rajziskola fenntartója. Célunk a gyermekek és fiatalok művészeti fejlődésének elősegítése, a tehetséges tanulók támogatása, a szakmai oktatás-, és a széleskörű ízlésformálás iskolai feltételeinek biztosítása.

Adója 1 %-ával támogassa célkitűzéseinket: az esélyegyenlőség javítását a művészeti oktatásban és a tehetséggondozásban!

A Budai Rajziskola alapfokú művészeti képzése 2007-ben kiváló minősítést szerzett. 2010-től regisztrált Tehetségpontként működünk. Tanítványaink kiválóan szerepelnek a különböző pályázatokon, tanulmányi versenyeken és minden évben nagy számban nyernek felvételt a művészeti egyetemekre.

Az iskolai oktatás feltételeinek biztosítása, pályázatok szervezése, a tehetséges diákok ingyenes vagy kedvezményes képzésének biztosítása a csökkenő források miatt egyre nagyobb nehézséget jelent az Alapítvány számára.

Ezúton is köszönetet mondunk mindazoknak, akik adójuk 1%-ról alapítványunk javára rendelkeztek az előző években.
A 2020. évben elnyert támogatás összege: 203.000.- Ft volt, melyet pályázati nyerteseink és szakképzőseink térítési díj-kedvezményéhez használtuk fel.
 

Megtisztelő számunkra, ha idei döntésével Ön is támogatja alapítványunk céljait, ezen keresztül a többszintű művészeti képzést megvalósító Budai Rajziskola tevékenységét. 

Adó 1 százalék nyomtatványt kitöltve az állandó lakcím alapján az adóigazgatóság címére kell postázni. Vagy lezárt borítékban a NAV ügyfélszolgálatain személyesen, illetve meghatalmazott útján adható le.

Támogatásukban bízva, köszönettel:                                                             

         Formanek Zsuzsanna 
     iparművész – a kuratórium elnöke

 

Nyilatkozat letölthető: INNEN